Samlelån

Hvad er samlelån, og hvordan fungerer de?

Har du lån hos flere forskellige kreditorer? Og har du fuldstændigt tabt overblikket over størrelsen af din gæld, og hvornår du skal betale hvad og til hvem? Og aner du ikke, hvornår du er gældfri? Eller vil du bare gerne have et lidt lettere system at forholde dig til og nøjes med en enkelt kreditor at forhandle med?

Så kan det være en rigtig god idé at samle lånene ét sted. Et samlelån er således en løsning for dig, der gerne vil skabe et bedre overblik over din gældssituation – og endnu vigtigere; opnå en bedre føling med afbetalinger, renter, årlige omkostninger i procent, og hvornår du er gældfri.

Der findes en række forskellige samlelån, men fælles for dem alle er, at de giver dig et godt overblik, er hurtige at optage, og kan være en billigere løsning for dig. Du slipper nemlig for at betale renter og gebyrer en masse forskellige steder.

Sørg for at samle dyre lån et sted

Vælger du at samle dine lån ét sted, vil du opleve en række fordele. For det første bliver din gældssituation markant mere overskuelig, da du kun skal bekymre dig om en enkelt kreditor. Det betyder også, at du ikke længere skal forholde dig til en række af kreditorer, forskellige rykkerprocedurer og forskellige gebyr- og rentevilkår. Derudover vil du netop opnå et samlet overblik over din private gældssituation, da du kun skal afdrage ét sted. Du kan dermed se, hvornår du er ude af gælden, og hvor meget du betaler i renter og gebyrer.

Ligeledes kan du muligvis spare en del penge på at samle din gæld ét sted, da du ikke skal betale gebyrer, administrations- og betalingsomkostninger til forskellige kreditorer. Du kan også være så heldig at finde et samlelån med en samlet set billigere rente, end tilfældet var på dine lån, da de var spredt ud over flere kreditorer.

Endelig kan et samlelån også give dig en større fleksibilitet i forhold til tilbagebetalingen. Når du kun har én kreditor, har du nemlig også kun én kreditor at forhandle med. Den pågældende kreditor vil typisk være indstillet på en rimelig afbetalingsordning, som matcher både dit behov og evne til at betale lånet tilbage.

Lav et hurtigt samlelån

Du kan forholdsvist hurtigt få samlet dine lån ét sted, men gør altid benarbejdet grundigt forinden. Du bør altid sammenligne de forskellige låneudbydere, så du er sikker på at få det bedste og det billigste lån, der matcher dit behov. 

Hos os kan du sammenligne de forskellige udbyderes vilkår, renter, administrationsomkostninger og gebyrer og få et overblik over, hvad hver låneudbyders årlige omkostninger i procent er. På den måde kan du nemt og hurtigt vælge, hvilket lån der er billigst for dig, men også hvilket lån der giver dig de bedste øvrige vilkår.

Når du har fået et lånetilsagn, som du har takket ja til, vil det lånte beløb anvendes til at indfri den ønskede gæld. Du bør dog altid undersøge, om der er vilkår i de eksisterende låneaftaler, som hindrer en gældsafvikling på dén måde. 

Derudover skal du også finde ud af helt konkret hvilket beløb, der skal til for at indfri gælden. Det er ikke nødvendigvis kun restgælden, idet der også kan være gebyrer og lignende forbundet med en for tidlig indfrielse. De fleste lånudbydere lægger nemlig et meget højt indfrielsesgebyr på lånet, hvis du ønsker at indfri før den aftalte tid. Det skyldes, at udbyderen mister renter, hvis du indfrier før tid.

Benarbejdet op til samlingen af gælden kan forekomme lidt uoverskueligt, men det vil give dig stor ro i maven at have samlet din gæld ét sted.

De billigste samlelån online

Når du går efter et samlelån, bør du naturligvis altid gå efter det billigste. Du bør dog også fokusere på andre forhold end prisen, herunder også vilkår for tilbagebetaling.

Der findes en lang række af billige samlelån online. Det er desuden uforpligtende at ansøge om samlelån online, og ekspeditionen er meget ofte markant hurtigere, end hvis du skal igennem en ansøgningsproces hos en bank eller et kreditinstitut. Søg gerne flere ad gangen, hvorefter du kan sammenligne den feedback, du modtager fra låneudbyderne.

Endelig er det nemt at danne sig et første overblik over de forskellige online lån gennem vores sammenligningssite, så du undgår at ansøge de udbydere, som simpelthen ikke matcher dit behov.

Online lån vil dog oftest være dyrere, end hvis du kan samle dine lån i banken. Udfordringen her kan være, at banken ikke nødvendigvis vil godkende dig til et samlelån. Onlinelån er nemmere og hurtigere at opnå, men de er til gengæld også ofte en smule dyrere. Det skader dog aldrig at høre banken om muligheden for et samlelån, og herefter også indhente tilbud fra flere forskellige online låneudbydere. På den måde optimerer du dine muligheder for at få det bedste og det billigste lån.

Samlelån for studerende

Er du studerende, er din økonomi formentlig en smule trængt i forvejen. Det er dyrt at være studerende, og det kan være svært at finde penge til at betale for bøger, mad og husleje – og penge til de lidt mere sjove poster. En tandlægeregning eller et uforudset bogindkøb kan ødelægge månedsbudgettet og sende dig på havregryn og vand resten af måneden.

Som følge af den i forvejen tunge økonomiske situation, man som studerende må leve med, kan det desuden være svært at opnå lån som studerende hos bankerne. Har du gæld i forvejen, vil det være så godt som umuligt at optage et lån. 

SU-lån er en vigtig spiller for studerende, da SU-lånet er det billigste på markedet. Men er du økonomisk trængt udover hvad SU-lånet kan give dig, eller modtager du en uventet regning, kommer online lån ind i billedet. Du vil med overvejende sandsynlighed kunne finde lån online, selvom du er studerende, og selvom du i forvejen har gæld. 

Har du flere af disse onlinelån, sms-lån eller hurtiglån, vil det derfor også være en god idé for dig at samle dine forskellige gældsposter i ét lån, så du vinder overblikket over din privatøkonomi. Du skal dog ikke tage din SU-gæld med i et samlelån. SU-lånet er så billigt, at du aldrig vil kunne matche det med andre lån, så den bør du lade stå for sig selv.

Saml dine lån online

Online lån er nemme og let tilgængelige, og så er det en smidigere og – for de fleste – rarere proces at sidde derhjemme og gennemgå lån i eget tempo, end at skulle møde henne i banken. 

Én af de mange fordele ved at tage et online lån, er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Går du ned i banken for at optage et lån, vil du for det første skulle redegøre for, hvad lånet skal bruges til, hvornår du skal bruge det, og hvilke aktiver du er i besiddelse af, som kan stilles til sikkerhed for lånet. Dernæst tager det en hel del længere tid at gennemføre lånet. 

Sådan er det ikke med onlinelån. Her skal du blot ansøge om et lån, og de fleste vil blive godkendt. Spørgsmålet er herefter, om lånet matcher dit behov og dine krav, men selve processen er langt hurtigere og mindre krævende end hos de fleste andre låneudbydere.

Selvom du ansøger om lån online, er du ikke forpligtet til at tage imod det lån, du får tilbudt. Det gælder, uanset om du har opnået det lån, du har ansøgt om.

Nedenfor har vi samlet en række online låneudbydere, som hver især har noget forskelligt at byde på. Til slut under hver låneudbyder har vi fremhævet 2 af de vigtigste informationer om den enkelte låneudbyders vilkår. Du kan desuden se en sammenligning af de forskellige lån her på sitet for at få et godt overblik over de forskellige vilkår og betingelser, herunder stiftelsesomkostninger og årlige omkostninger i procent.

Express Bank: samlelån

Express Bank tilbyder samlelån, hvor du kan samle din lån i størrelsesordenen 75.000 til 500.000 kroner. Du ansøger ved at udfylde et ansøgningsskema, hvor du angiver, hvilke lån du gerne vil have samlet, og hvor store disse lån er. Du skal desuden vedhæfte kontoudtog, seneste lønseddel, årsopgørelse og oversigter fra Betalingsservice. Det koster et oprettelsesgebyr på 1% af lånebeløbet og hertil kommer renter og gebyrer. Du vil modtage et svar på ansøgningen fra Express Bank inden for 2 hverdage.

  • Lån mellem 75.000 og 500.000 kroner.
  • Debitorrente fra 4,58% til 17,22%.

Santander: samlelån

Hos Santander kan du også samle dine lån. Santander udbyder samlelån på mellem 10.000 og 350.000 kroner. Du ansøger online og skal blot vedlægge den seneste lønseddel og årsopgørelse. Skal du låne mere end 100.000 kroner, kræver Santander dog også, at du vedlægger kopi af dit pas, kørekort eller opholdstilladelse. 

Du må ikke i forvejen have skyldig gæld til Santander, eller udlæg i din bil eller din faste ejendom. Derudover kan du ikke opnå samlelån hos Santander, hvis du er registreret i RKI eller Debitorregistret. 

  • Lån mellem 10.000 og 350.000 kroner.
  • Debitorrente på 3,90% og opefter. Renten afhænger af Santanders individuelle kreditvurdering.

Ikano Bank: samlelån

Hos Ikano Bank kan du opnå samlelån for mellem 75.000 og 300.000 kroner. Bliver du godkendt, vil pengene stå på din konto inden for 3-5 hverdage efter underskrift på låneaftalen. Det koster 3% af lånebeløbet at etablere et samlelån hos Ikano Bank – hertil kommer renter og øvrige gebyrer. Du skal sørge for at vedhæfte et kontoudtog for hver post, du ønsker at indfri. Herudover skal du vedhæfte dokumentation i form af lønsedler og årsopgørelser.

  • Lån mellem 75.000 og 300.000 kroner.
  • Debitorrente mellem 6,5% og 15,9%.

Basisbank: samlelån

Basisbank tilbyder samlelån i størrelsesordenen 30.000 til og med 500.000 kroner. På Basisbanks site får du en række forskellige modeller til beregning af de økonomiske muligheder du har for at samle dine lån – herunder hvad det vil koste i renter, gebyrer og så videre. Du kan desuden ansøge om en specifik afbetalingsperiode. Det koster 4000 kroner i stiftelsesomkostninger og hertil kommer renter og øvrige administrationsomkostninger.

Basisbank beder om din seneste årsopgørelse og de seneste 3 lønsedler, før de kan vurdere din ansøgning.

  • Lån mellem 30.000 og 500.000 kroner
  • Debitorrente mellem 4,95% og 19,95%.

Resurs Bank: samlelån

Resurs Bank er en svensk online låneudbyder, der tilbyder samlelån i størrelsen mellem 10.000 og 400.000 kroner. For at kunne optage lån, skal du være fyldt 18 år og have fast arbejde, og du må ikke være langtidssygemeldt eller registreret som dårlig betaler. Bliver du godkendt, vil du modtage den aftalte lånesum indenfor 1-3 dage efter underskrift på låneaftalen.

  • Lån mellem 10.000 og 400.000 kroner
  • Renten bestemmes individuelt og baseres på dine økonomiske forudsætninger og tilbagebetalingstiden.

Kan du samle dine lån i en bank?

Det kan være en mulighed at samle dine lån i en bank. Det vil tilmed oftest være den billigste løsning. Problemet med samlelån i banken er nemlig sjældent prisen – det er nærmere, om du overhovedet kan blive godkendt til et samlelån. Har du en fornuftig økonomi og en fast indkomst, bør du dog altid forsøge at tage en snak med din bankrådgiver. Det kan under alle omstændigheder være en fordel at få bankens besyv med, så du har noget at sammenligne med, når du leder efter samlelån.

Det er ikke alle banker, der udbyder lån, der kan samle din gæld. Men Nordea, Danske Bank og Coop Bank er nogle af de låneudbydere, som tilbyder samlelån. 

Samlelån: Nordea

Er du kunde i Nordea kan du optage samlelån i størrelsesordenen 10.000 til 100.000 kroner. Nordea anbefaler, at du samler alle dine mindre lån, herunder kviklån, sms-lån og hurtiglån til ét lån, så du kun skal afdrage ét sted. Nordea tilbyder i samme forbindelse at overtage korrespondancen med de øvrige kreditorer, herunder står de for det praktiske omkring indfrielsen af de øvrige lån.

Nordea kan desuden hjælpe dig med rådgivning om, hvilken type lån du bør optage, når du samler dine lån. Til det har de brug for fuld indsigt i din gældssituation. Oftest vil det give mening at samle gælden i et forbrugslån, da disse er billigst i oprettelsesomkostninger. I enkelte tilfælde kan det give mening at overføre din gæld til et boliglån, hvis du ejer fast ejendom, men det kræver typisk høje stiftelsesomkostninger og sikkerhed i din ejendom.

Samlelån: Danske Bank

Danske Bank tilbyder sine kunder at optage samlelån, hvis de har gældsposter, som det giver mening at samle. Er du kunde i Danske Bank kan du tage en snak med din bankrådgiver om muligheden for at optage et samlelån. Danske Bank modtager ikke ansøgninger om samlelån online, idet Danske Bank foretrækker, at I på et fælles møde lægger en plan for, hvordan du kommer ud af din gæld.

Samlelån: Coop Bank

Coop Bank er en online bank, der desuden er forbundet med Coops 1200 butikker. Også hos Coop Bank kan du samle dine små-lån. Coop Bank tilbyder lån mellem 20.000 og 350.000 kroner. Debitorrenten ligger mellem 4,01% og 13,59%. Alt foregår online, idet du indsender de relevante oplysninger om henholdsvis lånenes størrelse og ønsket afbetalingstid, hvorefter Coop Bank sender et lånetilbud til dig. Således fungerer Coop Bank lidt som de øvrige online låneudbydere.

Du bør kraftigt overveje et samlelån, hvis du har en række gældsposter hos forskellige kreditorer. Oftest vil der være flere fordele end ulemper, og du vil opnå et rigtig godt overblik over din økonomiske situation.