Nemme lån

Nemme lån er en af de ting, der med tiden er kommet større efterspørgsel på, og derfor findes der i dag mange forskellige låneudbydere på markedet. Det betyder samtidigt, at der er mange regler at holde styr på, uanset om det er første gang, man tager et lån, eller om man har prøvet det før. 

Vi vil i denne artikel gennemgå de vigtigste emner indenfor området, og på denne måde give dig svar på nogle af de spørgsmål, du kunne side inde med omkring det lån, du overvejer at tage.

Banklån kræver indsigt, og er ikke altid nemme lån at optage

Der findes mange forskellige typer lån, man kan tage i dag. De traditionelle banklån, som de fleste kender til, hører ikke til blandt de letteste lån at optage. Det skyldes, at bankerne skal have indsigt i formålet med dit lån og i din generelle økonomi før de kan vurdere, om du kan godkendes til optagelse af lån hos dem. Det er oftest de større lån, man tager hos banken, herunder lån til køb af ejer- eller andelsbolig, bil eller noget helt tredje.

Da bankerne har et vist ansvar overfor deres kunder og hverken vil sætte kundernes økonomi eller deres egen integritet over styr, er det derfor vigtigt for dem, at de kun låner penge ud på forsvarlig vis. 

Forbrugslån og kviklån hører til blandt nogle af de nemmeste lån

I modsætning til de traditionelle banklån findes der nemme lån som går under betegnelsen forbrugslån eller kviklån. Disse typer lån hører til blandt de nemmeste lån, man kan optage. Processen er hverken besværlig eller tidskrævende, og så er det som regel let at blive godkendt.

Ved optag af forbrugslån eller kviklån er der flere ting, man for sin egen skyld bør holde øje med som låntager, så man ikke ender i en økonomisk uoverskuelig situation. Det er vigtigt altid at tage sig tid til at læse det med småt, og i denne forbindelse undersøge ÅOP for de forskellige lån, man overvejer at ansøge om.

ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent, er en information, som kan hjælpe dig med at få en helt præcis idé om, hvad lånet vil komme til at koste dig. Her er alle udgifter såsom renter og oprettelsesgebyrer medregnet, så du slipper for ubehagelige overraskelser, så længe du afbetaler på lånet som aftalt.

Lån penge hurtigt og nemt til et formål, du selv vælger

Står du og har brug for at låne penge hurtigt og nemt, så kan et forbrugslån være fordelagtigt af mange årsager. Som regel kan ansøgningen til sådan et lån udfyldes online på relativt kort tid på låneudbyderens egen hjemmeside. Derefter vil udbyderen foretage en kreditvurdering af dig ud fra de oplysninger, du har givet. Hvis din ansøgning herefter bliver godkendt, kræver det blot en endelig godkendelse fra dig med dit NemID, hvorefter pengene efter kort tid vil være tilgængelige på din foretrukne bankkonto.

Ved disse nemme lån skal du ikke redegøre for, hvad du vil bruge pengene på. Som navnet indikerer, bliver disse lån ofte brugt til investering i ting, der er mindre end bolig og bil. Som eksempler kan nævnes ferier, tøj, højttalere, fester, et skur i haven eller hvad du ellers står og mangler.

Nemme lån trods RKI

Vil du gerne undersøge dine muligheder for optagelse af nemme lån trods en RKI-registrering, så er der nogle udbydere, du kan opsøge. Selvom de fleste låneudbydere kræver, at deres låntagere ikke er registreret i RKI, findes der nemlig nogle udbydere, som på visse betingelser låner penge ud til RKI-registrerede låntagere.

Her er der som regel tale om kautionslångivere, som kræver, at du som låntager kan henvise til en såkaldt selvskyldnerkautionist, som er en person, der kan kautionere for dig og således stå inde for dig og din troværdighed. Kautionisten lover at hæfte for de lånte penge og tilbagebetalingen, i tilfælde af, at du som låntager ikke er i stand til det.

Kender du en person, som ikke selv er registreret i RKI og som vil gøre dette for dig, kan du som regel optage nemme lån hos denne slags udbydere, hvis personen vel at mærke opfylder deres specifikke krav.

Lån penge hurtigt og nemt, når du er 18 år

Det kan være svært at låne penge hurtigt og nemt, hvis man er under 18 år og dermed ikke er myndig endnu, men det er ikke nødvendigvis umuligt. I nogle tilfælde kan man tage en samtale med sin bank og blive godkendt til et lån, inden man er fyldt 18. I disse tilfælde er det nødvendigt at få en værge — for eksempel en forælder — til at kautionere. Således er banken sikre på, at kautionisten kan tage over og betale af på lånet, hvis låntageren selv skulle være ude af stand til det.

Det er en sikkerhed for låneudbyderen, så de ikke ender med manglende betalinger — og til dels også en sikkerhed for låntageren, der ikke ender med at skulle betale renters renter og ende i en uoverskuelig situation.

Så snart man er fyldt 18, kan man selv låne penge nemt uden sikkerhed. De fleste låneudbydere, herunder udbydere af nemme forbrugslån og kviklån online, har en aldersgrænse på 18 år for deres låntagere. 

Det er dog også en fordel at være ældre end 18, da det åbner op for en bredere palette af muligheder i forhold til, hvilke nemme lån man kan ansøge om at optage. Helt op til 24 års-alderen vil der åbne sig flere og flere muligheder, og som 25-årig vil du kunne ansøge om optagelse af stort set alle nemme lån, så længe du vel at mærke 

Lån nemt uden sikkerhed med de fleste forbrugslån

Der bliver ikke stillet sikkerhed, som der gør i banken, hvis man som låntager optager et af de nemme forbrugslån — så længe man opfylder de gængse krav. Som et resultat heraf kan man ofte forvente, at renterne på forbrugslån derfor er højere end ved lån i banken. Derfor er det en god idé at gå efter så kort en betalingsperiode, som man kan klare. 

Sørg derfor altid at have styr på din økonomi, så du både kan undgå for lange og for korte tilbagebetalingsperioder. Hvor en for lang tilbagebetalingsperiode kan være dyrere i sidste ende, kan en for kort tilbagebetalingsperiode sætte dig i farezonen for ikke at kunne betale af på dit lån. Når du ved præcis, hvor meget du har råd til at betale af hver måned, mindsker du således risikoen for at sætte din økonomi over styr.

Det er op til dig, hvor meget du vil låne — men overvej beløbet grundigt

Overvejer du at ansøge om optagelse af et af de føromtalte nemme lån, er det op til dig som låntager, hvor mange penge du vil låne. Det er praktisk, da du således slipper for at tage flere forskellige små lån her og dér, hvilket som regel vil koste dig mere i længden og samtidigt gøre det sværere at skabe overblik over din økonomiske situation.

Uanset om du skal låne penge til en renovering, en ny cykel eller en oplevelsesrejse, bør du investere tid i at sætte dig ned og skabe et godt overblik over dit budget, så du ved, hvor meget du får brug for at låne. Låner du for lidt, kan du ende med at overskride budgettet, og det er ikke en god idé, hvis du i forvejen skal betale af på lånet. Sørg derfor for, at du låner nok til at realisere dit projekt.

På den anden side er det også vigtigt, at du ikke ansøger om et alt for stort lån, da det vil ende med at blive dyrere for dig i længden i form af en længere afbetalingsperiode og muligvis højere renter.

Undgå renterne, hvis du er førstegangslåner  

I nogle tilfælde kan du være så heldig at kunne tage et lån uden renter. Det gælder, hvis du er førstegangskunde hos en låneudbyder, som du aldrig har lånt penge af før og som tilbyder deres nye kunder rentefri lån. Det ses af og til hos nogle af de mange forskellige udbydere på markedet, så hold øje med disse tilbud. 

Fordelen ligger for dig i at du slipper for at betaler renter, og gevinsten for udbyderen ligger i, at de skaber nye, gode kunderelationer og forhåbentlig kan holde fast i nogle af disse. Derfor er det ofte en gode, man sagtens kan benytte sig af, selvom den næsten lyder for god til at være sand.

Disse rentefri lån er oftest til dig, der er på udkig efter et lån med en kort tilbagebetalingsperiode. Det vigtigste er, at du ved, at du er i stand til at tilbagebetale lånet indenfor tidsfristen. Kan du ikke dette, er det nemlig i disse tilfælde, at det kan blive rigtig dyrt på grund af de ekstra gebyrer og højere renter, du i så fald vil blive pålagt. Vil du ikke havne i sådan en situation, kan et lån med renter være en mere sikker vej frem.

Dan dig et overblik og sammenlign

Alt i alt er forbrugslån og kviklån nogle af de nemmeste lån, du kan tage, når du står og skal låne penge hurtigt og nemt til et kommende projekt — og det lægger derfor op til, at man foretager en god research på forhånd. 

Undersøg derfor de forskellige låneudbydere på forhånd og sammenlign dem med hinanden. Benyt dig eventuelt af en af de mange automatiske låneberegnere, der findes online, da det vil være umuligt selv at sammenligne dem. Disse automatiske beregnere er også gode til at afgøre, præcis hvilke nemme lån, der vil egne sig til din økonomiske situation og det beløb, du ønsker at låne samt din ønskede tilbagebetalingsperiode.